Publicatie gewijzigd inkoopbeleid Wlz voor 2024 en 2025

Afgelopen jaar publiceerden we een meerjaren inkoopbeleid. We staan voor een bestendige koers en blijven staan achter de inhoudelijke keuzes die we maakten in ons meerjaren inkoopbeleid 2024-2026. Er is wel een belangrijke wijziging in het inkoopbeleid voor 2024 en 2025. Dit gebeurt naar aanleiding van de uitspraak in het hoger beroep van februari 2024. Deze wijziging in het beleid geldt voor alle drie de Wlz-sectoren: gehandicaptenzorg, verpleging & verzorging en langdurige geestelijke gezondheidszorg.

Meer informatie hierover, leest u in dit nieuwsbericht op de website van Zorgverzekeraars Nederland.

In de Nota van wijziging leest u de aanpassingen voor 2024

Voor 2024 passen we de richttariefpercentages voor alle sectoren aan. De wijzigingen voor 2024 worden met terugwerkende kracht per 1 januari dit jaar doorgevoerd.

Bekijk de Nota van wijziging (pdf) 

Het meerjaren inkoopbeleid Wlz 2024-2026 is geactualiseerd voor 2025

Nieuw in het inkoopbeleid is de sectorbrief, met daarin een overzicht van belangrijke onderwerpen en ontwikkelingen. Ook is er een overzicht gemaakt met de belangrijkste wijzigingen voor 2025. De aanpassing van het model voor de berekening van het richttariefpercentage is de belangrijkste wijziging in het inkoopbeleid.

Bekijk de nieuwe inkoopdocumenten voor 2025

Samen kan het beter!

De publicatie van ons inkoopbeleid is ook een moment waarop wij u bedanken voor uw inzet. Voor de uitdagingen in de langdurige zorg staan we samen. Graag geven wij u een inkijk in hoe diverse collega’s van ons zorgkantoor zich via hun dagelijks werk inzetten om u daarbij te helpen.

Bekijk de film over hoe onze collega's zich inzetten

Ons volledige inkoopbeleid per sector vindt u op de pagina 'Een toekomstbestendig Wlz zorglandschap.'