Zilveren Kruis Zorgkantoor gaat over tot tussentijdse herschikking 2024

Op basis van de huidige inzichten en zorgkostenontwikkeling verwachten wij dat de geleverde zorg/productie in de definitieve herschikkingsafspraak meegenomen kan worden, eventuele groei/overproductie is onzeker.

Dit is het gevolg van verhoging van het richttariefpercentage en het neerwaarts bijstellen van het Wlz-kader. Zie hiervoor de zorgkostenraming van periode 4. Wij gaan conform het Wlz-inkoopbeleid 2024-2026 over tot tussentijdse herschikking om Wlz-zorgaanbieders zekerheid te geven over hun financiële situatie rondom Wlz-zorg. Wij doen dit omdat er in de eerste helft van 2024 een aantal onzekerheden zijn ontstaan rondom de beschikbare middelen voor Wlz-zorg.

Wlz-zorgaanbieders ontvangen de tussentijdse herschikking voor hun organisatie begin juli 2024.

De tussentijdse herschikking is de goedgekeurde geëxtrapoleerde productie van P4 en de overige financiële lumpsum afspraken. Met deze tussentijdse herschikking geven wij Wlz-zorgaanbieders meer duidelijkheid. De tussentijdse herschikking geeft Wlz-zorgaanbieders daarmee zekerheid voor continuïteit van zorg aan reeds in zorg zijnde Wlz-klanten. Eventuele productie/geleverde zorg boven de huidige productierealisatie in de tussentijdse herschikking komt dus in principe NIET voor vergoeding in aanmerking.