Wijkgericht werken
Casemanagement Dementie
Casemanagement dementie maakt onderdeel uit van wijkverpleging. Zilveren Kruis wil dat de zorgaanbieder is aangesloten bij een regionaal georganiseerd netwerk dementie, dat valt in de zorgkantoorregio van Zilveren Kruis.
Het regionale netwerk dementie borgt onder andere ook de samenwerking met gemeenten. Het netwerk bestaat namelijk uit ten minste een organisatie die wijkverpleging levert, een organisatie die intramurale langdurige zorg (Wlz) levert, een organisatie die geestelijke gezondheidszorg levert, een huisartsenvoorziening, een ziekenhuis en/of geheugenpoli, gemeenten, een welzijnsorganisatie en een vertegenwoordiger van Alzheimer Nederland.
Veelgestelde vragen
Hoe ondersteunt Zilveren Kruis de zorgaanbieders van wijkverpleging bij samenwerken in de wijk?
Klopt het dat de wijkverpleging bij persoonsgebonden zorg ook wijkgericht moet werken?
Wat doen andere zorgverzekeraars op het gebied van wijkgericht werken?
Zijn daar onderling afspraken over gemaakt?
Over de inzet van wijkgericht werken zijn geen samenwerkingsafspraken gemaakt tussen de zorgverzekeraars. Dit betekent dat elke verzekeraar zijn eigen beleid ontwikkelt voor wijkgericht werken. U kunt bij de afzonderlijke verzekeraars meer informatie opvragen over hun aanpak.
Zilveren Kruis koopt wijkgericht werken in. Hoe wordt daar in de praktijk mee omgegaan?
Ook interessant
Wanneer je een beroep moet doen op professionele zorg heb je in veel gevallen te maken met je zorgverzekeraar (inclusief het zorgkantoor) én met je gemeente.
Meer over samenwerken met gemeenten
Meer weten over bepaalde onderwerpen?
Wilt u meer lezen over bepaalde onderwerpen? Dan raden wij u deze documenten aan: