Samenwerkingsinitiatieven hulpmiddelenbeleid DISVV

Graag delen we goede voorbeelden van samenwerkingsinitiatieven van zorgaanbieders met u. Zo inspireren en leren we van elkaar binnen het hulpmiddelenbeleid van diabeteshulpmiddelen, incontinentiemateriaal, stomavoorzieningen, verbandmiddelen en drink- en sondevoeding (DISVV).

Uw signalen gebruiken we om te verbeteren

We voeren veel gesprekken met onze gecontracteerde zorgaanbieders, waar we een aantal mooie voorbeelden hebben verzameld van bijvoorbeeld consignatietas afspraken met huisartsen (al dan niet zelfs regionaal georganiseerd), het voorkomen van het misgrijpen in spoedgevallen en de diensten die zorgaanbieders aanvullend leveren voor zorgprofessionals.

Heeft u ook een goed voorbeeld?

Vertel ons uw voorbeeld via het online contactformulier

Samenwerking voorschrijver en medisch speciaalzaak

Onze gecontracteerde aanbieders kijken graag samen met u naar manieren om de praktische uitvoering en samenwerking te verbeteren.

Dit zijn onze gecontracteerde aanbieders

Alcura, Apotheekzorg, Benu Direct, De Friese Hulpmiddelen Winkel, Eldercare, Hoogland Medical, HulpmiddelenApotheek, Hulpmiddelenbezorgd.nl, Mathot, Medireva, Mediq, Onemed Bosman en Pluripharm Direct.

Minder administratieve lasten

De meeste medisch speciaalzaken hebben een koppeling met zorgdomein, een aantal heeft ook hun eigen voorschrijfportaal, om de administratieve lasten voor voorschrijvers zo laag mogelijk te houden. Werkt u veel samen met één medisch speciaalzaak? Neemt u dan contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken.

Consignatietas

Onze gecontracteerde aanbieders maken graag samen met u afspraken om een (nood)voorraad beschikbaar te stellen op een manier die bij uw organisatie past. Dit kan bijvoorbeeld een plank of kast zijn op een centrale locatie in de regio, maar dit kan ook door een tas of koffer in de achterbak van wijkverpleegkundige of huisarts. Deze hulpmiddelen kunt u gebruiken in spoedgevallen. Met de leverancier maakt u vervolgens afspraken over het voorraadbeheer en de declaratie van gebruikte materialen.

Palliatieve kit

Met deze box met middelen kunnen huisartsen en wijkverpleegkundigen snel handelen bij het starten van palliatieve sedatie voor een patiënt thuis. Wijkverpleegkundigen, huisartsen en apothekers maken samen duidelijke afspraken over hoe ze samenwerken en wie wat doet bij het aanvragen, afleveren en beheren van de palliatieve kit.

Meer over de palliatieve kit

Spoedkatheter

Het bestelproces voor de huisarts van de katheter voor spoedsituaties hebben we eenvoudiger gemaakt! U bent vrij in waar u de katheter voor een spoedsituatie bestelt: bij een medisch speciaalzaak of bij een lokale apotheek.

Meer over het bestelproces spoedkatheter