Nieuwsbrief februari 2023
In deze nieuwsbrief leest u dat vanaf 1 januari de prestatie voor spiraal en etonogestrelstaafje is uitgebreid. En krijgt u een korte update van de huisartsenpanels. Verder komen de volgende onderwerpen terug:
- Meer tijd voor de patiënt krijgt steeds meer vorm
- Wie bepaalt de tarieven? U hoort het in de podcast van HOOG
De prestatie voor spiraal en etonogestrelstaafje is uitgebreid
De NZa heeft de regelgeving aangepast. Daarom declareert u vanaf 1 januari voor zowel het plaatsen als verwijderen van een IUD of hormoonstaafje de prestatiecode 13042. De maximering van 2 maal per jaar is vervallen. Goed om te weten: een wissel van IUD of hormoonstaafje is 1 prestatie.
We vroegen huisartsenpanels wat ze belangrijk vinden voor ons beleid 2024-2025
Deze maand hadden we 2 sessies. Deelnemers gaven weer waardevolle feedback die we meenemen om ons beleid vorm te geven. Zo werd er onder andere aangegeven dat de rekentools nu vaak moeilijk in te vullen zijn, hiermee gaan we aan de slag. Op 1 april staat het beleid klaar op onze website zodat voor iedereen duidelijk is wat u kunt verwachten van het nieuwe contract 2024-2025.
Meer tijd voor de patiënt krijgt steeds meer vorm
LHV, InEen en ZN hebben de MTVP leidraad samen opgesteld. Met zoveel mogelijk verschillende interventies, omdat elke praktijk anders is. Op dit moment vertaalt uw regio-organisatie dit met enkele huisartsen naar een voor uw praktijk werkbare vorm. Zodat u meer tijd krijgt voor patiënten die dat nodig hebben. Op een manier die bij u past. Op dit moment wordt in alle regio’s hard gewerkt zodat per 1 april de eerste huisartsen aan de slag kunnen met meer tijd voor de patiënt
Wie bepaalt de tarieven? U hoort het in de podcast van HOOG
In deze aflevering van HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland (HOOG) is Anna-Linde Schermerhorn (Zilveren Kruis) te gast bij bestuursvoorzitter Bart Smit (HOOG). Anna-Linde koopt voor onze verzekerden huisartsenzorg in. Beiden vertellen hoe de tarieven worden opgebouwd. Ook komen successen voorbij waarvan ze vinden dat die best meer gevierd en gedeeld mogen worden. Zoals patiënten die zelf thuis hun bloedsuiker meten. Of het meedenkconsult waarin de huisarts even met de specialist in het ziekenhuis overlegt. En krijgen ze de vraag: hoe bedienen we met minder zorg meer mensen? Jonge huisartsen hebben daar vaak andere ideeën over dan hun collega-artsen die al wat langer meelopen. U luistert de podcast in 20 minuten.