Hoe betaal jij het eigen risico van je zorgverzekering? Betaalopties op een rij.

Een rekening voor zorgkosten kan onverwacht komen. Soms stuurt de zorgverlener de rekening pas maanden later naar de zorgverzekeraar, waardoor het lastig kan zijn om de betaling te plannen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zorgkosten te betalen. Zilveren Kruis biedt betaalopties om het je makkelijker te maken. Anita Lap van Zilveren Kruis legt uit hoe je deze kosten kunt betalen, of je het nu in 1 keer of in delen doet.

Hoge rekening voor je zorgkosten?

Soms betaal je een deel van de zorgkosten zelf. Voor je eigen risico of een eigen bijdrage bijvoorbeeld. Deze rekeningen kunnen onverwacht komen, bijvoorbeeld als een ziekenhuisrekening laat wordt ingediend. Anita vertelt: "Zorgkosten kunnen soms maanden later op je bord komen, en dat kan je verrassen. Het kan zo zijn dat een ziekenhuis de rekening pas 7 maanden later bij ons indient. Maar je hoeft je geen zorgen te maken. Bij Zilveren Kruis bieden we verschillende manieren om de zorgkosten, zoals het eigen risico, in delen te betalen."

Zorgkosten betalen in delen

Een rekening voor de zorgkosten komt soms onverwachts en kan een groot bedrag zijn. Dit komt niet altijd goed uit. Bij Zilveren Kruis kun je kiezen voor Zorgkosten Betalen in Delen. Hiermee bepaal je zelf wat je per maand kunt missen. Je betaalt dat bedrag pas als er een rekening is. Nieuwe rekeningen voegen we automatisch toe en je krijgt daar bericht van, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Dit maakt het makkelijker om je zorgkosten te beheren.

Eigen risico gespreid betalen

Bij Zilveren Kruis kun je je eigen risico ook vooraf in delen betalen. Anita legt uit: "Als je het eigen risico niet in 1 keer wilt betalen, kun je het in maandelijkse bedragen opdelen. " Je betaalt je eigen risico dan gespreid over 10 maanden. Heb je aan het eind van het jaar niet je volledige eigen risico verbruikt? Dan krijg je eind april het niet-gebruikte bedrag terug. Op de pagina Gespreid betalen eigen risico lees je precies hoe het werkt.

Wat als je de zorgkosten niet kunt betalen?

Soms komt de betaling van je zorgkosten niet goed uit. Bijvoorbeeld door een onverwachte gebeurtenis of hogere uitgaven. Dan kan het voorkomen dat je je zorgkosten niet meteen  kan betalen. In dit geval kun je de betaling uitstellen. Anita zegt hierover: "Als het je even niet uitkomt om je zorgkosten te betalen, kun je de betaling 1 keer tot 30 dagen uitstellen. Dit geeft je extra ruimte om de betaling later te regelen." Op de pagina Zorgkosten uitstellen lees je precies wat je moet doen om de betaling uit te stellen.

Soepele betaalopties bij Zilveren Kruis

Bij Zilveren Kruis begrijpen we dat iedereen in verschillende situaties zit. Daarom bieden we meerdere betaalopties, zoals het gespreid betalen van je eigen risico of het uitstellen van betalingen. Anita benadrukt: "Het is belangrijk dat je kiest voor de optie die het beste bij jouw situatie past. Wij willen je helpen om de zorgpremie en het eigen risico betaalbaar te houden." Bekijk hier alle betaalopties van Zilveren Kruis.

Over Anita Lap van Zilveren Kruis

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Anita Lap. Anita is expert in betaaloplossingen bij Zilveren Kruis en werkt aan passende betaalopties die klanten helpen. Zilveren Kruis vindt het belangrijk dat klanten kunnen betalen op een manier die bij hun situatie past.

Anita Lap

Anita Lap

Senior Marketeer